Welcome!

Inspiring learning for every stage of life.

Information

Login
img
Printer Repairing & Maintenance Course
  • Printer Repair Course

Printer Repairing & Maintenance Course

Description

Basic to Advanced Printer Repair Training

Laser & Inkjet Printer Repairing

100% Practical Hands-on Training

Live Fault Finding & Real Printer Practice

Latest Tools & Maintenance Techniques Training

Real Market Work Experience

Certificate Course (After Completion)

Business Setup & Earning Guidance

What you'll learn in this course?

  • Printer Repairing ka Basic se Advanced Level tak complete knowledge
  • Laser & Inkjet Printer ka working system samajhna
  • Common Printer faults ko detect (Fault Finding) aur troubleshoot karna
  • Paper Jam, Printing Error & Quality Issues solve karna
  • Cartridge Refilling (Ink & Toner) practical seekhna
  • Printer parts cleaning & maintenance karna
  • Power supply & basic circuit issues solve karna
  • Multimeter ka use karke testing karna
  • Real Printers par hands-on practice karna
  • Regular servicing & maintenance techniques seekhna
  • Customer handling & service process samajhna
  • Apna Printer repair business / service center start karne ki knowledge lena

Requirements

All Tools & Equipment Provided by Institute

Screwdriver Set (Professional Tools)
Multimeter for Electrical Testing
Cleaning Tools & Maintenance Kit
Cartridge Refilling Tools
Toner Powder & Ink Supplies
Different Types of Printers (Laser & Inkjet)
Faulty Printers for Practical Training

Course Curriculum

  • 1. HP LaserJet M202dw Printer Repair Guide 00:16
  • 2. HP LaserJet 1005 Complete Repair Guide 00:44
  • 3. HP LaserJet Pro M17A Black Page Issue Solution 00:02
  • 4. Epson L3110 / L3115 / L3210 / L3215 Paper Jam Solution 00:03
  • 5. Epson L3210 / L3215 / L3115 / L3116 Red Light Blinking Fix 00:04
  • 6. Epson L3110 / L3210 Head Cleaning and Blank Page Solution 00:01
  • 7. Canon G1010 / G2010 / G3010 Printing Issue Solution 00:03
  • 8. HP LaserJet M1005 Paper Jam in Print Path Solution 00:07
  • 9. HP Laser Printer Paper Feed and Pickup Issue Solution 00:05
  • 10. Epson L3110 / L3115 / L3116 / L3150 Series Paper Pickup Fix 00:09
  • 11. Epson L3110 / L3115 / L3116 Print Head Cleaning Guide 00:02
  • 12. HP Ink Tank 316 / 319 / 419 Paper Pickup and Error Solution 00:05
  • 13. HP LaserJet M1005 No Print Cartridge Error Solution 00:06
  • 14. HP LaserJet Pro M130 Series Disassembly and Fuser Repair Guide 00:13
  • 15. Epson L3110 / L3210 / L3215 Print Head Cleaning Guide 00:09
  • 16. Epson Printer General Troubleshooting Guide 00:05
  • 17. Epson L3110 / L3115 / L3150 / L3216 Paper Pickup Solution 00:08
  • 18. Epson Printer Blank Page Printing Solution 00:03
  • 19. Pantum M6500 / M6502 / M6506 Chip Reset Guide 00:08
  • 20. Epson L3210 / L3250 / L3110 Series Red Light Blinking Solution 00:05
  • 21. Epson L3110 / L3150 / L3210 Driver Installation Guide 00:10
  • 22. Brother Printer Cartridge Refilling Guide 00:05
  • 23. HP 88A Toner Cartridge Refilling Guide 00:02
  • 24. HP 12A Toner Cartridge Refilling Guide 00:01
  • 25. Pant5.m Printer Driver Installation Guide 00:05
  • 26. HP LaserJet M1005 Paper Jam Solution 00:35
  • 27. Epson L3110 / L3210 / L3250 Driver Installation Guide 00:06

  • 1. HP 12A Cartridge Light Print Problem Solution 00:10
  • 2. HP 12A Toner Cartridge Refilling Tutorial 00:16
  • 3. HP 12A Drum Change Full Guide 00:06
  • 4. HP 88A Toner Refilling Full Tutorial 00:09
  • 5. HP 12A Cartridge Refill Easy Method 00:12
  • 6. HP 110A Cartridge Refilling Step By Step 00:08
  • 7. Epson Printer Blank Page Problem Solution 00:07
  • 8. Pantum M6500 Series Chip Reset Easy Method 00:08
  • 9. Brother Cartridge Refilling Full Guide 00:13
  • 10. HP LaserJet 88A Toner Refill Easy Trick 00:13
  • 11. HP 12A Cartridge Refill Quick Guide 00:12

  • 1. Printer Repairing Introduction 00:09
  • 2. Printer Repairing Tools Guide 00:06
  • 3. Printer Parts Explained 00:07
  • 4. Laser Printer Units & Parts 00:11
  • 5. LD Unit & Fuser Unit Repair 00:13
  • 6. Fuser Unit & Heater Unit Guide 00:10
  • 7. Toner Cartridge Refilling & Repair 00:07
  • 8. Ricoh MP Series Fuser Film & Pressure Roller Replacement 00:15
  • 9. Canon IR Series Fuser Film Sleeve Replacement 00:11
  • 10. Ricoh MP 301SPF Toner Hopper Repair 00:06
  • 11. Ricoh MP 301SPF Fuser Unit Repair 00:16
  • 12. Ricoh MP 301SPF Drum & Developer Unit Service 00:11

Instructors

ProFixAL

ProFixAL

Passionate instructor ready to share knowledge.

  • Total Duration 7h 38m
  • Students Max 499
  • Lessons 50
  • Skill level Beginner
  • Language Hindi
  • Certifications Yes
  • Instructor ProFixAL
Price: INR 999.00
Login to Enroll
marquee icon Education & University
marquee icon Online Education
marquee icon 230+ Quality Courses
marquee icon Experienced Instructors
marquee icon 25% Extra Coupon Bonus